Welcome!

Welcome!

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kesän kukkasia

Mistähän se johtuu että ihmiset inhoavat lupiineja? 
Mun kotipaikassani niitä oli aina tooodella paljon ja minä rakastin niitä, 
rakastan edelleen. 


 Minusta ne on aina ollut kauniita, monine eri väreineen ja ilmestymisellään viimeistelleet kesän tulon. Joskus lapsena kerättiin niistä noita kukkia irralleen ja koristeltiin hiekkateitä ja kuivaneita siemenkotia käytettiin leikkimökin keittiössä herneinä.  


Meidän pihassa odottelen aukeavaksi pionia, joka kukki viimekesänä aivan upeasti! Niputin sen narulla, ettei oksat kaadu kun kukat alkavat aukeamaan. Nokkosia en ole hennonut heittää pois jos ne vaikka päätyisivät pataan tässä joku päivä. 


Lumipallokin kukkii, tosin puolet pensaasta on kuollut. Kuivuneet karahkat sojottaa kohti taivasta. Mistähän sekin johtuu ja mitä sille voisi tehdä? Ajattelin syksyllä pistää sen matalaksi ja jännityksellä odottaa ensi keväänä josko se sieltä vielä nousisi. Voikohan sille tehdä niin? 


Vaatii varmaan tää mun viherpeukalo vielä harjoitusta. Kasvimaalla sentään on elämää, herneet nousevat hurjaa vauhtia, salaattia taitaa tulla reilusti, kukkakaali on tehnyt jo melkoisia taimia. 

Olisipa juhannuksen jälkeen kunnon kesäkelit ni saisi myllätä tuolla ulkona puuhailemassa iltamyöhään :)

-Suvi-
1 kommentti:

  1. Samaa olen minäkin ihmetellyt, että miksi ihmiset tuntuvat vihaavan lupiineja. Ehkä se laajan leviämisen myötä mielletään rikkakasviksi ja sen myötä sitten rumaksi. Itse juuri eilen kävin keräämässä kimpun lupiineja koristamaan keittiötä. :)

    VastaaPoista