Welcome!

Welcome!

maanantai 8. joulukuuta 2014

Remppaa ja reissua

Sain viimeviikolla viimein oman osuuteni hoidettua meidän "työhuoneen" remontoinnista, Eli katot ja seinät maaliin ja tapetti paikoilleen. Miehen pitäisi laittaa vielä laminaatti ja listata. Saa nähdä koska hänelle iskee sellainen inspiraatio että tuo homma tulisi tosiaan tehtyä... 


Seinien sävy on tietenkin sama kuin muuallakin talossa, tikkurilan "mantteli" M499. Tähän huoneeseen tehtiin vielä sellainen pikku tvisti että nuo maaliseinät on liitutaulua. Liitutaulumaalia pystyy tekemään ite sekoittamalla 8 osaa maalia ja 1 osa saumauslaastia, siis sitä millä laattoja saumataan! Ja tuntuu toimivan. 


Tosin tuon liitutaulumaalin kanssa pitää olla aika tarkkana, laasti nimittäin jähmettää maalia aika nopeasti jolloin siitä tulee hyytelöä, jos isompia aloja maalaa niin kannattaa maali tehdä pienissä erissä. Lisäksi meillä oli mustaa saumalaastia, josta jäi pieniä kökkösiä maaliin ja kun telasi väriä seinään, kökköset "sulivat" maalin sekaan ja levisivät mustina rantuina seinälle. Tosin tämänkin sai fiksattua siten että telaili samaa kohtaa aina useampaan kertaan ni värit sekottui tasaisiksi. Yllätyksekseni laasti ei sävyttänyt maalia tummemmaksi, en käsitä mistä se johtuu, mutta maalin väri pysyi täysin muuttumattomana!


Meillähän ei kukaan tee sellaista työtä missä tarvitsisi työhuonetta, mutta tuo yksi makkari on tällaisen tittelin saanut varmaan siksi, että siellä on tulostin :D


Tässä pari kuvaa vielä meidän uusista sohvista! Ne on perintösohvat, peräisin sieltä Ristijärven mökiltä, kuten moni muukin vanha tavara meillä. Eihän näin suloisia sohvia sinne voi jättää tyhjänpantiksi homehtumaan kun talvellakin mökki on kylmillään. Vähän pimeitä on kuvat kun en päivänvaloa malttanut odottaa noiden kuvausten kanssa.

Niin ja sitten se reissu. Me lähdetään keskiviikkona Wieniin, Itävaltaan! Jaiks! En malttaisi pysyä nahoissani paria päivää vielä! Mieheni sisko perheineen asuu Wienissä, joten menemme heidän luo kaupunkilomalle ihastelemaan perinteisiä joulutoreja :) Yritän muistaa muutaman kuvan napata mausteeksi jos saisin väsättyä terveiset Keski-Euroopasta tänne bloginkin puolelle sitten ensi viikolla!

-Suvi-

Huomasin myös tuossa että tää maanantai taitaa olla sellanen mun postauspäivä, ihan vahingossa on sellaiseksi kyllä muodostunut :)

2 kommenttia: