Welcome!

Welcome!

lauantai 4. tammikuuta 2014

Talosta koti, osa 2

Talostamme remontoitiin suurin osa ennen kuin muutimme sinne.
Meillä on 3 makkaria, joista remontoitiin yksi.
 Syksyn aikana olemme remontoineet toisenkin ja
kevään aikana olisi tarkoitus vielä sitten se viimenen.
Remonttia vaille jäi myös kaksi vessaa, kuisti ja pukuhuone.
 Sekä kodarin ja kuraeteisen lattiat. Nuo lattiat varmaan maalaan, kunhan saan inspiraation siihen ja kysästyä joltain kollegalta mitä maalia siihen kannattaisi läträtä.
Arvelen että tuo lattialämmitys esimerkiksi saattaa vaikuttaa maalin kestoon.Seinien sävy on Tikkurilan värikartasta, M499 Mantteli.
Se on melko tumma, joo, mutta vaikka aluksi sitä hieman arkailin tyyliin "Eihän meille nyt tuommoisia seiniä voida laittaa! Kaikki menee ihan pilalle! Tästä tulee joku kauhea satanisti luola!" mies piti pintansa ja hyvä siitä silti tuli. Ihan nätti on, eikä liian synkkä! :)
Jälkeenpäin olen myös tapetoinut makkareissa.

Vierashuoneesta
Vierashuone
Makuuhuone

Kylppäri ja sauna jouduttiin räjäyttämään kokonaan uusiksi. Kylpyhuoneen seinät oli halkeilleet ja siihen oli löydyttävä syy, joka miehelläni oli kyllä jo lähes varmaksi arvattuna ennenkuin yhtäkään laattaa oli irroitettu. Kylppärin ulkoseinä oli muurattu harkoista ja se ulottui kiinni kattorakenteisiin asti ja kun talo on kohdannut ensimmäisen talvensa, oli katolle kertynyt lumikuorma painanut seinää ja laatat oli halkeilleet. Nyt siellä on uudet laatat ja katollekkin on järjestetty elämisvaraa :)


Sauna on mieheni disainia, kelopuu lankuista väsätyt lauteet ja katto, mustaa hirsipaneelia seinät, ja kiukaan taakse asennettiin tuommoista luonnonkiveä, en oikeen tiiä mikä tuollasen kiven oikea nimi on?


Isännän askartelut, penkki ja puukori

Vessoille tosiaan pitäisi keksiä jotain.. Vaihtoehtoja on niiiin paljon, että en oikeen tiedä mikä olisi hyvä.. Jospa se ajatus kirkastuisi siihen mennessä kun on aika alkaa laattoja repimään alas :)

-Suvi-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti