Welcome!

Welcome!

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Yleinen tyytymättömyys

Harmittaa kun en ole saanut aikaiseksi kirjoitella teille mitään monen monituiseen päivään, mutta se johtunee siitä että mieleni valtasi yleisluontoinen tyytymättömyys. Eli siis hiukan tyytymätön ja aavistuksen ärsyyntynyt olotila lähes kaikista elämän osa-alueista. 

Välillä käy niin. Mistähän se johtuu?


Silloin tällöin se iskee, ehkä väsymyksen aiheuttamana, tai jos useampi erittäin epäonnistunut päivä tai viikko seuraa toistaan. Välillä se iskee turhautumisen muodossa, en ehdi enkä yksinkertaisesti jaksa tehdän kaikkea mitä haluaisin. 

Mutta onneksi sen voi selättää. Ja minäkin olen ehkä jo alkanut oppimaan keinoja joilla saada häntä pystyyn ja alituinen kireys hellittämään.


Olen mm. kirjoittanut päiväkirjaa, johon saatan joskus tilittää niitä mieltä painavia asioita ja katsella niitä jälkeenpäin ja miettiä, oliko se nyt niin kamalaa. Kirjoitan myös tarkoituksella paljon hyviä juttuja, jos välillä tuntuu hankalalta niitä löytää kaivelen niitä vaikka kuinka pienistä asioista ja niitäkin kun miettii niin tulee ehkä himpun verran parempi mieli. 


Kun huomaan yleiärsytyksen muodostuvan alan tietoisesti pakottamaan itseäni kiinnittämään enemmän huomiota positiivisiin asioihin, koska ei minulla oikeasti ole mitään hätää minkä vuoksi pitäisi murehtia ja kiututa päivätolkulla. Lisäksi meillä puhutaan paljon, vaikka väkisin välillä, mutta asiat selvitetään. Ja sitten tehdään yhdessä jotain mukavaa. 

Tänään käytiin meidän lähellä olevalla luonnonsuojelualueella ulkoilemassa. Luonnon tämänhetkinen tila aiheuttaa minussa ainakin kummallisia tuntemuksia, kummallisia lähinnä siksi että nämä fiilikset kuuluvat yleensä tuonne huhtikuulle.


Tänään oli pakkasta, suurin osa lumista on sulanut, aurinko paistoi ja linnut lauloi. Siitä tuli aivan mahtava fiilis, harmi sinänsä että sää vaikuttaa omaan mielialaan kovinkin paljon, mutta minkäs teet, sen kanssa on opeteltava elämään. Ulkoilu kyllä parantaa mielialaa ja antaa energiaa säällä kuin säällä, jos tuntuu että seinät kaatuu päälle.

Aamulla töihin lähtiessä taivas oli jo alkanut rusottaa ja töihin päästessäni oli jo lähes valoisaa! Ja iltapäivälläkin ehtii ihan hyvin käymään lenkillä ennen säkkipimeyttä. Pimeys on nyt selätetty! Jes!
Toin myös kaupasta vähän lisää kevättä tänään, tulppaaneja ja basilikaa! Se on herkullista ruuissa ja juuston kanssa leivällä. Syön sitä välillä myös pelkiltään :)

Puutarhasuunnitelmia on kaavoitettu siihen malliin että saa nähdä riittääkö kesä kaikkien toteuttamiseen, olis terdee ja uutta kasvihuonetta ja vähän kukkapenkkii ja sen sellasta. Meidän pihassahan potentiaalia riittäisi vaikka mihin, sillä nyt siinä on pari ruusupuskaa, parin tuhannen neliön nurmi ja kymmeniä kantoja. Innolla odotan että routa alkaa sulamaan.

-Suvi-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti