Welcome!

Welcome!

maanantai 13. tammikuuta 2014

Mysliä talviaamuihin

Se tuli sittenkin! Sitä on odotettu ja odotettu.. 
Pesty rapaisia koiria ja taas odotettu.. 


Nimittäin talvea.
 Tänään meidän maisemat tervehtivät kotiin tulijaa 
pitkästä aikaa auringon viimeisillä säteillä väritettynä 
ja kirpeällä pakkasella. Jes! Jospa se raparalli olisi nyt hetkeksi ohi.

Olen ollut jo useamman vuoden ollut vannoutunut aamupuuron syöjä. 
Syön yleensä puuron kanssa raejuustoa, hedelmiä, marjoja
 tai mitä milloinkin keksin sinne laittaa. Välillä se kuitenkin tökkii.
 Ja nyt tökkii. Joten piti keksiä jotain muuta. 


Kaupan mysleissä ja jogurteissa on niin paljon sokeria, että olen kieltänyt itseltäni niiden syömisen. Mutta koska pidän tuosta yhdistelmästä, ajattelin tehdä mysliä itse, vähän pienemmällä sokerimäärällä. 



Minun myslini sisältää:

n. 3dl kaurahiutaleita
n. 2dl erilaisia pähkinöitä rouhittuna
auringonkukan siemeniä
pellavan siemeniä
3 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
rusinoita
kuivattuja karpaloita

Sekoitetaan aineet kulhossa 
(rusinoita ja karpaloita lukuunottamatta)
Leväytetään uunipellille ja paahdetaan 175 asteessa n. 10-15 min
Muista käännellä välillä, reunoilta palaa herkästi!

Hieman jäähtyneenä sekoitetaan joukkoon karpalot ja rusinat.
 Mukaan voi laittaa maun mukaan muitakin kuivattuja hedelmiä ja siemeniä. 


Mulle mysli maistuu jogurtin, rahkan tai viilin kanssa. Tätä herkuttelen kreikkalaisen jogurtin kanssa, joka on kohtuullisen vähä sokerista.


Mmmmm.. Rouskis nam!

Ihania talvipäiviä! 
-Suvi-




2 kommenttia:

  1. tuota mysliä taidan kokeilla minäkin.kiitos ohjeesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mysliä on yllättävän helppoa tehdä. Ja se on hyvää ilman sokerikuorrutustakin :)

      Poista